Jazz en català

Catal’Jazz és una formació musical que adapta standards del gènere al Català.Cataljazz_2

La idea sorgeix de la mà del cantant de varietats Ignasi Soler, que l’any 2015 escriu un llibret amb adaptacions de vint-i-vuit temes populars, respectant sempre de manera estricta la partitura o versió més coneguda del clàssic, fent una lletra amb cura i amb el mateix sentit de l’obra original.

L’any 2017 l’Ignasi coneix al guitarrista Cristian Portillo, que s’interessa immediatament, i el 2018 s’emprèn la temptativa d’ajuntar un quintet de Jazz per dur a terme el projecte. S’incorporen per ordre el contrabaixista Joan Humet, el bateria Òscar Jorba i el pianista Jordi Berni.

El mètode de treball és trobar-se a local-estudi, previ acord dels temes a tocar, per enregistrar l’àudio amb un multi pistes i la imatge amb la càmera de l’ordinador mentre es du a terme una versió directa i intuïtiva del tema, fresca i sincera, tal com seria en una jam session.
D’aquesta manera, Catal’Jazz tenen un referent de l’assaig realitzat i material audiovisual per exposar a internet allò que van fent.
Així doncs els vídeos de Catal’Jazz són tocats en directe, no hi ha cap mena d’edició ni màstering… talment com es feia anys enrere. Tampoc es compta amb un arranjament concret mes enllà de les sensacions i idees que s’aporten en el mateix moment de l’assaig.
Els vídeos exposats són doncs la segona o potser la tercera temptativa interpretativa sobre la peça, i un referent molt clar de què es mostrarà en un concert en directe, quelcom únicament realitzable amb músics d’alt nivell interpretatiu.

Benvinguts a Catal’Jazz, gaudiu de la música.

Cataljazz 1

Web Catal’Jazz       Facebook Catal’Jazz